Pitkät naiset näyttävät upeilta juhlamekoissa. Pituus tuo olemukseen veistoksellisuutta ja ylväyttä, jota kannattaa juhlapukeutumisessa käyttää hyväksi, koska nimenomaan juhlissa oman vartalon parhaiden puolien korostaminen on enemmän kuin sallittua. Pitkän naisen kannattaakin ottaa pituudestaan kaikki irti ja korostaa pituutta imartelevilla leikkauksilla, runsailla laahuksilla ja syvillä väreillä. Vinkeillämme jokainen pitkä nainen löytää täydellisen juhlamekon.

  1. Käytä mielikuvitusta. Pitkän naisen kannattaa käyttää mielikuvitustaan juhlamekon valinnassa. Pitkä nainen voi leikitellä mekon leikkauksilla, laahuksen mallilla, materiaaleilla ja väreillä. Kreikkalaistyylinen valkoinen iltapuku näyttää veistokselliselta pitkän naisen yllä ja graafiset leikkaukset pääsevät pitkässä vartalossa oikeuksiinsa. Pienikokoisen naisen yllä pitkä laahus tai muhkea helma voi näyttää ylisuurelta, mutta pitkä nainen ei huku näyttävään laahukseen tai suureen helmaan. Kermakakkumaiset mekot ovatkin täyttämiseen tyyliin vannovan pitkän naisen valinta. Esimerkiksi JJ’s House myy eri aikakausilta ja eri tyylisuunnista vaikutteita saaneita juhlamekkoja.

  1. Korosta pituuttasi. Täyspitkä mekko on varma valinta pitkälle naiselle, joka ei halua peitellä pituuttaan. Juhlamekon varin valinnassa kannattaa pysyä klassisissa vareissa kuten mustassa, valkoisessa, tumman sinisessä ja punaisessa. Räikeiät värit isoissa määrissä voivat nimittäin näyttää liiallista. Etenkin täyspitkä musta mekko kultaisiin asusteisiin yhdistettynä saa pitkän naisen näyttämään todelliselta jumalattarelta ja tekee hänestä juhlien kuningattaren. Myös klassinen pikkumusta sopii pitkälle naiselle cocktailtilaisuuksiin. Pitkän naisen kannattaa ehdottomasti korostaa jalkojaan ja ylellinen pikkumusta ja korkeakorkoiset avokkaat sopivatkin gasellijalkojen korostamiseen täydellisesti. Helman pituudessa maltti on valttia, sillä vaikka oma lempinimi hame saisikin jalat näyttämään tyrmääviltä, eivät lyhyet helmat sovi kaikkiin juhlatilaisuuksiin.

 

  1. Anna asusteiden näkyä. Pitkällä naisella on oikeat raamit näyttävien asusteiden käyttöön. Suuret asusteet, laahukset ja korut näyttävät lyhyen naisen päällä usein liian suurilta ja eivätkä tasapainota siroa siluettia. Pitkiä naisia suuret asusteet sen sijaan imartelevat ja ne toimivat myös keinona huomion viemiseksi pois omasta pituudestaan jos se haittaa itseään. Yksinkertainenkin mekko saa mielenkiintoista twistiä näyttävistä asusteista ja koristeellisista korkokengistä. Mikäli omaa pituutta halua häivyttää, ovat asusteet myös hyvä ratkaisu viemään huomiota pois vartalosta kasvoihin tai hiuksiin.
  2. Kokeile vintagea. Suurin osa aiempien vuosikymmenien vaatteista tehtiin pitkille naisille. Lyhyiden naisten voi olla vaikea löytää juhlamekkoja vintagena, sillä mekkojen helmat ovat niin pitkät, ettei niiden käyttäminen ilman ompelijan apua ole mahdollista. Pitkä nainen kuitenkin sopii kuin nakutettu 60-luvun cocktailmekkoihin, 50-luvun muhkea helmaisiin iltapukuihin ja 30-luvun kapeisiin timantein kirjailtuihin iltapukuihin.

 

  1. Suosi pitkille naisille tehtyjä mekkoja. Monet verkkokaupat ovat tuoneet markkinoille tall-malliston, jonka vaatteet on tehty erityisesti pitkien naisten vartalon mittasuhteet huomioon ottaen. Tavalliset juhlamekot voivat nimittäin kaikista pisimpien päällä jäädä helmasta liian lyhyiksi eikä mekko välttämättä istu päällä hyvin. Siksi onkin hyvin tärkeätä, että omaa vartaloa ei yritä tunkea liian lyhyeen mekkoon. Hyvin päällä istuva mekko lisää kantajansa itsevarmuutta huomattavasti. Tall-mallistoissa pitkien naisten parhaat puolet on otettu esiin ja mekot on suunniteltu ja ommeltu sopimaan pitkään varteen. Tall-mallistosta kannattaakin valita mekko, jos on epävarma siitä millainen mekko omalle vartalolle sopii parhaiten.

 

  1. Kanna pituutesi ylpeydellä ja itsevarmasti. Pitkän naisen juhlapukeutumisen a ja o on kantaa pitkä varsi ylpeänä ja tyylillä ilman epävarmuutta. Vaikka pitkä nainen ei jaa missään seinäruusuksi pituutensa ansiosta, ei omaa näyttävyyttään tarvitse pyydellä anteeksi milloinkaan. Juhlapukeutuminen on oiva mahdollisuus korostaa oman olemuksen veistoksellisuutta ja ylväyttä.